petek, 28. november 2008

Zakaj triatlon?

Da odgovorim na zgornje vprašanje, moram najprej razjasniti kako sem se sploh s triatlonom prvič srečal. Že od svojega 7 leta pa do mature sem treniral plavanje, ki je nekako najboljša podlaga za uspešno udejstvovanje v triatlonu. Matura in z njo povezano odraščanje (beri: feštanje) je povzročilo za upad motivacije pri plavanju. S plavalno kariero sem zaključil šele v 2. letniku fakultete. Še isto leto sem si kupil prvo "specialko" in začel odkrivati lepote cestnega kolesarstva. Moj prvi triatlon (kot za večino) je bil "Triatlon za vsakogar" na Bledu leta 2004, kjer je ta šport v meni pustil poseben pečat.

Predvsem zanimivost in raznolikost športov iz katerih je triatlon sestavljen je povzročilo, da sem se naslednje leto začel nekoliko resneje udeleževati triatlonskih tekmovanj. Junija 2005 (Triatlon Zaprešić) sem doživel prometno nesrečo in utrpel poškodbe zaradi katerih sem izpustil celotno sezono. Po takšni sezoni sem bil še resneje odločen, da bom s triatlon začel nekoliko resneje. Naravna osebna tekmovalnost je povzročila, da sem trenirati tek, ki je (bila in bo) moja šibka disciplina. Vzpon rezultatov je bil dobro viden šele leta 2007, ko sem na DP v sprint in olimpik triatlonu zasedel 3. mesto.
Triatlon je primeren za vse, tako ženske kot moške, mlade in "malo manj mlade", za ljudi s preveliko tetesno težo in prekomernim stresom v življenju, vrhunskim špornikom ali zgolj rekreativcem, vsekakor pa je namenjen tistim, ki so pripravljeni vzpostaviti zdrav življenski stil!

četrtek, 27. november 2008

Samo še en športni blog...

Pozdravljeni!
Glede na to, da je pisanje raznovrtnih blogg-ov trenutno dokaj "in" stvar sem se odločil, da se tudi sam pričnem s pisanjem nekaj podobnega. Moj blogg bo namenjen raznim poročilom, večinoma športnim (verjamem pa da se bo med temi našel tudi kakšen "raport" iz zabav, itd.), promociji sebe kot športnika in še čemu...