torek, 12. maj 2009

Strathclyde park Elite triathlon

Posredovana mi je bila štartna lista jutrijšnjega triatlona. Na startu bo nekaj zvenečih triatlonskih imen... Prenos dirke si lahko ogledate tukaj, vsekakor nam ne bo vroče, saj ima voda 12 stopinj celzija...


Shrani.si

Reportaža iz leta 2008, ko je bil tu na sporedu Super sprint triatlon

ponedeljek, 11. maj 2009

Triatlon Ptuj - 1.mesto

Pa sem jo dočakal, prvo zmago na slovenskih triatlonih seveda. Sedem dni pred nastopom na britanski super elite seriji je ta zmaga zelo dobra popotnica za samozavesten nastop na »otoku«. Še sredi preteklega tedna sem se počutil utrujeno in nič kaj optimalno za velike napore. Zadnjih nekaj dni pred Ptujem sem ponovil pripravo, ki sem jo naredil pred Trstom, ki se je izkazala za dobro brušenje forme.
Sama tekma je potekala po standardnem postopku. Narediti prednost na plavalnem delu, na kolesu to obdržati, na teku pa borba do zadnjega diha. Plavalni del se mi je zdel celo nekoliko prelahek, saj sem zadnjih 300 m nekoliko popustil, ker sem si pred zasledovalci nabral solidno prednost, ki jo kljub ponesrečeni menjavi nebi mogel zapraviti. Tako sem iz vode prilezel v času 8:50 in po menjavi počakal na dva sotrpina (Lukina, Seme) na kolesu, s katerima smo na kolesu delali dokaj složno in tako dosegli, da se nam zasledovalne skupine niso kaj prida približale. Tako smo v menjavo kolo-tek prišli s prednostjo cca 50 s pred skupino Cebin/Pucelj/Milovan. Menjavo sem naredil hitro, vendar pa so označbe, ki označujejo gibanje po menjalnem prostoru zelo slabe in napetost na tekmi povzročile, da sem odtekel v napačno stran in tako izgubil nekaj dragocenih sekund. Ob tem pripetljaju sem nekoliko izgubil živce in celo nekaj kričal na sodnike za kar se jim na tem mestu opravičujem, organizatorjem pa toplo priporočam, da v prihodnje sestavijo preprost načrt menjalnega prostora (tako kot je praksa na Bledu) in s tem odpravijo vse neprijetnosti. Na teku sem torej na začetku moral nadoknaditi izgubljeno, kar mi je uspelo že po nekaj sto metrov. Čutil sem, da so noge še relativno sveže in odločil sem se za samostojni tek do cilja in tako prevzel vodstvo na dirki, ki ga do cilja nisem več izpustil iz rok. Nekje na polovici teka sem začel plačevati davek prehitrega začetka in sem bil primoran nekoliko popustiti za nekaj sekund, da sem prišel do sape. Na mojo srečo sem si hitro opomogel in nato nadaljeval v svojem tempu. Prednost se v 2. krogu ni več bistveno zmanjšala tako, da sem s prednostjo cca 20 s varno pritekel v cilj kot zmagovalec 8. Ptujskega triatlona.
Za uspeh (kot vedno) so delno zaslužni navijači, katerim se zahvaljujem, da so me bodrili v trenutkih, ko mi je bilo najtežje! Naslednja dirka (17.5.) bo v Strathclyde Country Park-u na Škotskem, ki bo prvi realni pokazatelj napredka v letošnji sezoni.

Shrani.siShrani.siShrani.siShrani.si

Shrani.siShrani.siShrani.siShrani.si

Shrani.si