sreda, 10. december 2008

1. Novoletni tek

V Triatlon klubu Krško smo se odločili, da skupaj z Zavodom Regio organiziramo prireditev pod imenom 1. Novoletni tek! Tek je rekreativnega značaja, same podrobnosti prireditve pa si lahko ogledate na prilepljenih slikah. V upanju, da nam uspe v Krškem ustvariti tradicionalno tekaško prireditev, vas lepo pozdravljam! Nasvidenje v Krškem!!!

Razpis:

Shrani.si

Trasa proge:
Shrani.si

nedelja, 7. december 2008

Vadba moči - 2. del

... Krožni trening je ena izmed oblik vadbe moči, kjer vadeči prehaja z ene vaje na drugo z malo vmesnega odmora. Začetnikom priporočam izbiro 9-12 vaj, ki jih preidemo v približno 30 minutah. Same vaje naj si sledijo v takem zaporedju, da obremenjujemo različne mišične skupine druga za drugo. Prednost tega je v tem, da se izognemo prevelikemu lokalnemu napru, ter ima ugoden vpliv na krepitev srčno žilnega sistema (kri prehaja iz enega dela telesa v drugega). Nekoliko bolj izkušeni pa lahko kasneje v vadbo vključijo dodaten krog ali dva. Sam trenutno izvajam 2-3 obhode s serijsko pavzo 3 minut. V en obhod sem vključil 14 postaj, s katerimi vplivam na najpomembnejše mišične skupine.

Po sami vadbi moči sledi takojšenj prehod na aerobni del, kros, pri intenzivnosti 75 % FSU max! Takšen sistem treninga bom izvajal nekje do začetka predtekmovalnega obdobja, ko bom količino vadbe moči nekoliko zmanjšal ter uvedel nekoliko bolj specifičen trening za povečanje specialne tekaške moči!