sreda, 24. december 2008

Miting rekordov (Zagreb): 400 K in 200 D

Shrani.siVčeraj sem se udeležil plavalne tekme v Zagrebu, kjer je bil Miting rekordov. Tekmovanje je potekalo v dveh delih (zjutraj in zvečer), zato smo se na pot odpravili že ob 6:00. Jutranje in popoldansko razplavanje sem izkoristil za krajša treninga, saj so nam domači bazen zaradi počitnic zaprli do 4.1.09! Zjutraj sem imel na sporedu 400 K od katerega sem pričakoval osebni rekord, ki mi je tudi uspel (4:18,0), vendar s samim rezultatom nisem popolnoma zadovoljen. Tekma je bila namreč na zadnji dan pred regeneracijo, ko telesu privoščim malo oddiha! Samo tekmovanje je potekalo zelo hitro in doma sem bil še pred kosilom. Popoldan sem nastopil na 200 D, ki je bila moja paradna disciplina v času plavalne kariere. Nastop sem izbral predvsem zaradi zanimanja ali lahko še sploh zdržim (200 D nisem plaval od leta 2004) takšno razdaljo v delfinovem slogu. Če mi je uspelo, si lahko pogledate na video posnetku (desni izmed tekmovalcev):

Čas 2:18,3, kar je 12 sekund počasneje od osebnega rekorda, vendar sem z nastopom zelo zadovoljen, saj letos praktično nisem naredil delfinovega zavesljaja!!!

Vsem želim lepe Božične praznike!!!

nedelja, 21. december 2008

Snemanje na Fakulteti za šport

V Nedeljo, 21.12, smo se triatlonski reprezentaniti zbrali na FŠ z namenom, da posnamemo plavalno tehniko in opravimo lahkoten trening teka v parku Kodeljevo. Najprej smo posneli plavanje kravla nato pa opravili serijo 10 x 300 (3:39-49) s 45" odmora. Po končanem praktičnem delu smo odšli v predavalnico in analizirali tehniko plavanja (analiza ni pokazala večjih napak;)). Utrujen zaradi dveurnega sedenja (bolje to kot pa celo leto narobe plavat) sedenja smo ob sončnem vremenu (končno!!!) podali na 45 minutni jogging po parku Kodeljevo. Vse skupaj je potekalo v prijetnem in sproščenem vzdušju, ter pozdravljam trud obeh trenerjev, ki sta zaslužna za zbor tekmovalcev. Takšna srečanja so po mojem mnenju zelo dobrodošla v smislu spodbujanja napredka reprezentantov, predvsem pa pri ustvarjanju pozitivne klime med tekmovalci!
Slike:

Shrani.siShrani.siShrani.siShrani.siShrani.siShrani.siShrani.siShrani.siShrani.si

Video posnetek kmalu!