četrtek, 19. februar 2009

Priprave Vipava 02.02-13.02

Po sprostitvi na snegu je sledil prvi izmed treh sklopov priprav, ki se je odvijal v vojašnici v Vipavi. Seveda je bil to moj prvi obisk vojašnice in že samo to je predstavljalo povsem novo okolje. Namen priprav je bil, da naredimo nekaj prvih kilometrov na kolesu, kar je vsaj meni zelo uspelo. Plavali smo v Ajdovščini, kjer imajo dokaj soliden bazen v dolžini cca 20 m, v katerem pa je nekoliko pretopla voda, ki pa je v zgodnjih jutranjih urah (6:20) kar prijala (dokler ni prišla na vrsto serija). Dnevno sem preplaval približno 5 km, treningi, razen enega, pa so bili namenjeni predvsem dvigu aerobnih zmogljivosti. Ker je termin plavanja potekal ravno v času zajtrka, je to pomenilo, da smo izpustili prvi obrok. Kuharji so za nas poskrbeli, da smo dobili "lunch pakete", ki so nadomestili zajtrk. Hrane je nasplošno bilo dovolj tako, da stradali nismo. Celo nasprotno, ko sem doma stopil na tehtnico, je ta kazala 0,5 kg več kot pred odhodom v Vipavo. Če je vreme dovoljevalo smo treninge kolesa delali v okolici Vipave, kjer nas je pot vodila do Nove Gorice, čez Kras mimo vseh pršutarn, nazaj v Vipavo. Ta krog je bil dolg približno 90 km, zaznamovala pa ga je lepa pokrajina in dobro ohranjene ter razgibane ceste. Samo vreme nam v prvem tednu ni dobro služilo zato je nekajkrat padla odločitev, da takoj po kosilu (11:00) odrinemo na slovensko obalo, kjer smo zaradi boljših vremenskih razmer lažje opravili s kolesarkimi treningi. Temperatura na morju je bila presenetljivo visoka in že po nekaj minutah sem obžaloval, da nisem vzel krajših oblačil za kolo. Tekaške treninge sem izvajal pred kosilom ter v dnevih, ko ni bilo moč kolesariti. Za tek so bile idealne poljske poti v neposredni bližini vojšnice. Nekajkrat so bile poti tako razmočene, da je bilo gibanje po njih zelo oteženo. Dan z aktivnostmi se je dokaj zgodaj, ob cca 16:00 uri, končal, ko smo si privoščili sproščujoči tuš in kasneje tudi večerjo ob 17 uri. Treninge sem opravljal večino z Urošem, s katerim sva uskladila plane tako, da sva čim več aktivnosti delala skupaj kar je psihično mnogo olajševalo dolge treninge. S pripravami sem izjemno zadovoljn, saj sem uresničil vse cilje, ki sem si jih zadal. Da na kratko povzamem statistiko v dveh tednih priprav:
  • opravil sem 28 vadbenih enot
  • preplaval 49,7 km
  • prekolesaril 564,6 km
  • pretekel 169,5 km

V tem tednu imam regeneracijski teden, nato pa sledi odhod najprej v Koper, 28.2 pa v Medulin, kjer TZS organizira Triatlonski kamp.

nedelja, 15. februar 2009

Smučanje 28.01 - 01.02

V mojem regeneracijskem tednu smo se prijatelji odpravili na Gorenjsko, kjer smo si privoščili nekaj odiha. Seveda smo bili športno zelo aktivni, še posebno z Darkotom, ko sva v dveh dneh naredila zajetno količino smučarskega teka. Spremljala nas je relativna sreča z vremenom, saj smo imeli večinoma sončno vreme in nastalo je kar nekaj prelepih fotografij za "na steno" (nekaj si jih lahko ogledate v diaprojekciji na desni strani). Po skoraj dveh letih sem zopet preizkusil alpske smuči in na srečo ohranil zdrava kolena. Velika količina snega v slovenskem hribovju je za nas Posavce dih jemajoča, saj smo iz praktično zelene zime prišli v kraje z več kot dvema metroma snega (Vogel, Pokljuka). Večere smo preživljali ob igranju "Maumava", ki nas je nekajkrat pošteno razburil in spravil celo do takšnega smeha (kjer ne veš ali je smeh ali jok). V nedeljo smo se vrnili v Krško, moje misli pa se že bile usmerjene v dvomesečno garanje, ki se je pričnlo s prvim ciklom priprav s slovensko vojsko v Vipavi o katerih pa v nasledjem pisanju...